Drag

Vişneli Pasta (Hansen Jensen Torte) Zülfikar Un

Almanların klasik visneli pastası olan ve Hansen-Jensen veya Himmel Torte olarak bilinen bu pasta, son derece lezzetli ve hafif bir tatlıdır.

Vişneli Pasta (Hansen Jensen Torte) Zülfikar Un

Almanların klasik visneli pastası olan ve Hansen-Jensen veya Himmel Torte olarak bilinen bu pasta, son derece lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Görsel olarak da oldukça çekici olan bu pasta, tatlı bir kaçamak için mükemmel bir seçenektir.

Hansen-Jensen (Himmel Torte) Pasta Tarifi

Malzemeler:

  • 6 adet yumurta
  • 200 gr. toz şeker
  • 200 gr. Zülfikar un
  • 1 paket vanilya özütü
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 500 ml krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 1 kavanoz konserve vişne
  • Pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:

  1. Fırını 180°C'ye (350°F) ısıtın. İki adet 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
  2. Yumurta ve toz şekeri büyük bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Zülfikar Un, vanilya özütü, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Hafifçe karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımı kalıplara eşit şekilde paylaştırın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Ardından kekleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan kekleri yatay olarak ikiye kesin.
  7. Krema için, bir kasede kremayı toz şeker ve vanilya özütü ile birlikte katılaşana kadar çırpın.
  8. Birinci kat kekin üzerine kremanın yarısını yayın, ardından vişne koyun. İkinci katı üzerine yerleştirin ve kalan kremayı sürün.
  9. Pastanın üzerini vişnelerle süsleyin ve servis yapmadan önce pudra şekeri serpin.
  10. Dilimleyerek servis yapın ve keyifle afiyetle yiyin!

E-Katalog

Güncel ürün kataloğumuz için lütfen aşağıdaki butona tıklayınız.

Gelişmelerden

Haberdar Olun