Mayasız pişi tarifi

Mayasız Pişi Tarifi
Gerekli Malzemeler;
1 yumurta
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı Zülfikar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hazırlanışı;
1. Yoğurma kabına yumurta, su, yoğurt, sıvı yağ, sirke, tuzu alarak çırpalım.
2. Kabartma tozu ve Zülfikar unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
3. Hamurumuzu tezgahın üzerinde toparlayalım.
4. Çok ince olmayacak şekilde açalım.
5. Bardak veya kurabiye apatı ile daire şeklinde keselim. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayalım.
6. Kızdırdığımız sıvı yağda hamurları çevirerek kızartalım.
7. Puf puf pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Pişi Tarihi
Pişi, Türk mutfağının sevilen bir yiyeceğidir ve çoğunlukla kahvaltılarda veya çay saatlerinde tüketilir. Mayasız pişi, pişinin en temel ve basit versiyonlarından biridir. Pişi, hamurun kızartılmasıyla elde edilen bir tür ekmek benzeri yiyecektir.
Tarihsel Arka Plan
Pişinin kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, hamurun kızartılması yöntemi çok eski zamanlara dayanır. Hamurun kızartılarak tüketilmesi, dünyanın birçok farklı kültüründe görülen bir yöntemdir ve bu nedenle pişinin tarihi de çok eskilere uzanır. Osmanlı mutfağında da çeşitli kızartılmış hamur işleri bulunur ve pişinin bu dönemde de yapıldığı düşünülmektedir.
Gelişmelerden